Vesd bele magad!

Luca büszke a zöldségeire

Luca 6 éves, a hetekben köszöntötték születésnapján. Édesanyja, Hella évek óta gazdálkodik, és a zöldség, a gyümölcs nagyrészét megtermeli maguknak. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek is lássák, tudják, honnan kerül az élelmiszer az asztalra. Úgy gondolja, sokkal jobban megbecsülik az ételt, ha megtapasztalják a mögötte lévő munkát.

   A saját kiskert gondolata már tavaly megfogalmazódott a családban, és erre csak ráerősített a pályázat. A fiúk nem mutatnak akkora lelkesedést iránta, mint Luca, így nagy szerencse, hogy pont ő tud részt venni életkora miatt a Vesd bele magad! mozgalomban. 

   A kislány szeretettel gondozza a kertet, és nagyon büszke a zöldségeire. Ha „csak” saját magokból alakították volna ki az egészet, nyilván az is örömmel töltené el, de így, a pályázat nyomán még érdekesebb a dolog számára. Hella jó ötletnek és kezdeményezésnek tartja az akciót.

   Luca az elejétől fogva odaadóan gondozza kiskertjét. A gyomlálásnál persze erősen be kellett neki segíteni, de erre számítottak is.

   A kukorica beérését türelmetlenül várja az egész család, remélik, a héten már ehetnek saját termésű főtt kukoricát. Paradicsomból már mindennap kerül az asztalra, retekből már a másodvetést fogyasztják, cukkini és cékla pedig rengeteg van. A saláta és a borsó kikerült a földből, némi salátát azért meghagytak szaporításra. 

Képgaléria