Vesd bele magad!

A kertészkedést nagyon élvezi Bálint

Bálintnak a nagymamája, Andrea segített a nevezésben. A kert egy részét fel kellett rotáltatni és ásni, mert már régen kertészkedtek. Az előkészületekben az egész család segített.

   A magok megérkezése után Bálint (és a nagyi) rögtön neki is látott a munkának. Volt retek, saláta, répa, cékla, hagyma, paradicsom, cukkini, kukorica vetőmag. A palettát még kipótolták paprika- és padlizsánpalántával, amit Andrea barátnőjétől kaptak, amikor híre ment a nagy munkának. Sőt, cukkinit is érkezett, mert a hideg miatt az első vetés nem kelt ki. A második vetés aztán sikeres lett, így most bőven van belőle.

   A retek, a saláta és a borsó is szépen termett. A hagyma picike, de magról vetették, ilyennek kell lennie. A répa sajnos tönkrement. A céklából már fogyasztottak, Andi nagyi salátának készítette el. A kukorica szép csöveket növesztett, és érik a paradicsom is.

   A kapálás még nem megy túl jól Bálintnak, de nagyon igyekvő. Az öntözésnél sokat segít a papájának.

   A havi totó kitöltése előtt mindig közösen elolvassák a tudnivalókat, ismertetőket. A srác már nyert egy kiszínezhető papírsárkányt. Az Auchanban megrendezett kiállítás képein sajnos nem találta magát, de ott is kitöltötte a tesztet, és sárgabarackcsomag volt a jutalma.

   Bálint nagyon élvezi a kertészkedést, örül a sikereknek.

Képgaléria