Virtuális Falu Program

A programról

A Virtuális Falu Program indulása még 2009-re nyúlik vissza. Ekkor kezdett az AGRYA újra foglalkozni a falusi, kistelepülési ifjúsági közösségek ügyével. A jól működő közösségek segítenek abban, hogy megmaradjon vagy erősödjön a kötődés, amely a fiatalt a lakóhelyéhez kapcsolja. A kistelepülési közösségek életében is kulcsfontosságú, hogy legyen utánpótlás, legyenek fiatalok, akik tovább viszik a tevékenységet. A Virtuális Falu Programmal ebben kíván az AGRYA segíteni. A program elnevezése arra utal, hogy a helyben aktív fiatalokból, akiket összeköt, hogy kistelepülésen élnek, létrejön egy hálózat, egy közösség, egy „virtuális falu”. A közöttük meglevő együttműködés segít a tudás, tapasztalatok megosztásában, elmélyítésében.

Az AGRYA, partnerével a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetséggel együttműködve 2016-óta a közösségi tevékenységre nyitott fiatalok számára szervez képzéseket, felkészítve őket arra, hogy hatékonyan tudják az adott közösség, csoport ügyeit képviselni, szervezni. A képzések mellett fiatalok által szervezett települési kisrendezvényekhez, ún. műhelytalálkozókhoz, pénzügyi támogatást is ad az AGRYA. Ezeken a rendezvényeken a fiatalok kezdeményezésére különböző, helyben fontos ügyek megoldása érdekében gyűlnek össze a véleményformálók és döntéshozók. Az elmúlt két évben 43 település és helyben működő közösség kapcsolódott be a programba.

A program iránt érdeklődők, azok a kistelepülési közösségek, amelyek szeretnének rendezvényhez támogatást kapni töltsék ki a jelentkezés link alatt elérhető űrlapot.

Kategória választó